pánev WOK ocelová 33 cm - kulaté dno
Detailní popis produktu
Klasický ocelový WOK s kulatým dnem
Klasický plechový wok, na kterém se vaří po celé Asii. Má kulaté dno, proto není vhodný na elektrické sporáky. Dřevěná rukojeť. Pánev WOK je ideální pro milovníky smažených a opékaných pochoutek asijské kuchyně. Tato pánev je v Asii považována za nejdůležitější část kuchyňského vybavení. Nejběžnější metodou použití je tzv. "stir-fry" což lze jednoduše popsat jako rychlé smažení při vysokých teplotách za stálého míchání a obracení. Pánev Wok však nemusíte používat jen na přípravu asijských jídel. Můžete upéct, vařit a dusit maso, ryby, zeleninu.
Před prvním vařením je třeba wok takzvaně vypálit. Pak bude jeho povrch dokonale nepřilnavý.
Doporučený postup: nový wok nejprve důkladně omyjte teplou vodou, saponátem a drsnější houbičkou, a to zevnitř i z venku. Dokonale suchý wok dejte rozpálit na plynový vařič. Povrch woku začne postupně měnit barvu. Otáčejte wokem tak aby se barva změnila na celém povrchu. Pak do woku nalijte asi dvě lžíce oleje a opatrně rozetřete po celém woku. Rozpálený olej se začne vypalovat. Pak nalijte další olej a nasypte do woku větší množství nakrájené zeleniny (může být salát, zázvor, jarní cibulka). Smažte do černa a mícháním zeleniny roztírejte olej po celém woku. Usmaženou zeleninu vyhoďte, wok nechte vystydnout a vytřete papírovým ubrouskem.
Mnoho názorných videí lze nalézt na youtube.com (how to seasonig wok).
.
.
Vypálený wok nemyjte nikdy saponátem a houbičkou a nedávejte do myčky!
Bez vypálení woku nelze bohužel uznat jeho reklamaci co se týče přilnavosti povrchu woku (neboli pokud wok nevypálíte a bude se vám v něm lepit jídlo, tak to nelze reklamovat).
✅ průměr: 33 cm
✅ materiál: uhlíková ocel
✅ země původu: Čína
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hrnce a pánve |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 1.2 kg |