nůž Petty 150 mm Kanetsune KC-120 Aogami Series
Související produkty
Detailní popis produktu
japonský univerzální nůž Petty 150 mm
Kanetsune KC-120 Aogami series
Univerzální nůž Petty 150 mm Kanetsune KC-120 Aogami series. Drobný nůž je základem profesionálních západních kuchyní a je to malý univerzální nůž, který se používá k loupání, tvarování a krájení ovoce a zeleniny, k sekání bylinek a k přípravě příloh. Díky kompaktním rozměrům a relativně úzké čepeli je nůž velmi hbitý a ovladatelný a je ideální pro provádění přesných řezů. Nůž Petty je větší než Paring, ale menší než podobně tvarovaný Gyuto. Pro některé začátečníky jsou tyto nože vhodnější, méně zastrašující než větší nože Gyuto.
Série nožů Kanetsune KC-120 kombinuje dokonalou funkčnost, ergonomii a jedinečný japonský smysl pro design. Každý nůž je ručně broušený a při tvrdosti jádra 61-62 HRC dosahuje mimořádné až extrémní ostrosti ! Je to mistrovské dílo, které pochází z „města nožů“ Seki-City v Japonsku. Použití oceli Blue steel a moderní technologie Vám zaručí nejvyšší možnou kvalitu mezi komerčně vyráběnými noži. Velmi tvrdé jádro z oceli Blue Steel je kryto z každé strany nerezovou ocelí SUS410. Klasická západní rukojeť z černého PLYWOODU je spojena s ostřím 3 nýty – což zajišťuje dokonalou pevnost a poskytne Vám tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.
Délka rukojeti: 105 mm
Délka čepele: 150 mm
Celková délka: 260 mm
Hmotnost: 85 g
K tomuto noži doporučujeme zakoupit dřevěný kryt - saya, kterou naleznete pod tímto odkazem
Doporučení a údržba:
✅ japonský nůž Petty 150 mm Kanetsune KC-120 Aogami series z oceli Blue Steel a SUS410. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !
✅ Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
✅ Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z oceli Blue Steel doporučujeme použití
diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
✅ Vyrobeno v Japonsku
✅ Skvělý design a provedení, správná volba pro profesionály
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože od Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.09 kg |
čepel typ oceli: | 3 vrstvá |
série: | Kanetsune KC-120 Aogami Series |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
délka ostří: | 101-150 mm |
typ nože: | Paring / Petty |