Do 15. 12. 2024 garance doručení do Vánoc. Poté odesíláme až 6. 1. 2025
Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč!

nůž mini Chef (100mm) Suncraft Senzo Classic Damascus vg-10

Značka: Suncraft
3 599 Kč
Skladem

nůž Chef mini (100mm)  Suncraft Senzo Classic & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & jádro z oceli vg10 – 67 vrstev damaškové oceli (damascus steel) & západní kulatárukojeť z materiálu Pakkawood & délka čepele 100 mm

Detailní informace

Bleskové doručení
Bleskové doručení
Objednávky odesíláme ihned.
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Doprava zdarma
Pro objednávky nad 2 000 Kč.
Největší výběr RC modelů na trhu
Obrovský výběr
Více než 30000 modelů.
Nevíte si rady?
Nevíte si rady?
Rádi vám pomůžeme s výběrem.

Detailní popis produktu

Elegantní japonský mini Chef s precizním ostřím pro všestranné použití

Velmi ostrý japonský nůž mini Chef (100 mm) Suncraft VG-10 Senzo Classic z damascénské oceli (damascus steel) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem. Kuchařský nůž GYUTO je díky výše položenému hrotu, též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Dlouhá čepel a rukojeť západního stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli ( damascus steel ) jedinečným a nenapodobitelným.

Délka rukojeti:        115 mm
Délka čepele:          100 mm
Celková délka:        215 mm
Hmotnost:                 95 g
.
Damaškový nůž mini Chef 100 mm ze série Suncraft Senzo Classic má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10, které je velmi dobře odolné proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti 60-61 HRC. Jádro je vloženo mezi 16 vrstev měkké nerezové damascénské oceli z každé strany, která zajišťuje mimořádnou pevnost, odolnost a houževnatost. Nože Suncraft Senzo Classic jsou o něco těžší než standardní japonské nože. Přidaná hmotnost je výsledkem kování čepeli za studena. Obvyklá síla polotovaru před lisováním je 4 mm. Tímto procesem, který se nazývá Tsuchime ( kladívkový povrch ) získává nůž nejen skvělý vzhled, ale také zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.

Čepel nože je oddělena od rukojeti z tvrdého dřeva tenkým červeným tepelně odolným kroužkem, který umožňuje oceli a dřevu se bezpečně rozpínat, smršťovat i při extrémních podmínkách. Rukojeť je vyrobena z materiálu PAKAWOOD (napodobenina ebenového dřeva) Materiál PAKAWOOD je velmi dobře odolný proti vodě ,vlhku a je zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál nebude korodovat, oxidovat, nebo se v průběhu času stane měkčím a křehčím. Tento materiál nepotřebuje prakticky žádnou údržbu na rozdíl od tradičních materiálů jako je dřevo.

Doporučení a údržba:

Japonský nůž mini Chef 100 mm ze série Suncraft Senzo Classic z damascénské oceli (damascus steel), nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- nepoužívejte japonský nůž z damaškové oceli ( damascus steel ) ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
- nepožívejte japonský nůž z damaškové oceli jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
- chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
- pokud víte, že japonský damaškový nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
- nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z japonské oceli VG-10 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! K tomu, aby Vás vaření začalo opravdu bavit, potřebujete opravdu kvalitní a ostrý nůž. Nože z damaškové oceli Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Hmotnost: 0.1 kg
čepel typ oceli: damašková
série: Suncraft Senzo Classic
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
délka ostří: 0-100 mm
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke