Do 15. 12. 2024 garance doručení do Vánoc. Poté odesíláme až 6. 1. 2025
Doprava ZDARMA nad 2 000 Kč!

Nůž Masahiro MV-H Chef Dimple 180 mm [14980]

Značka: Masahiro
4 150 Kč
Skladem

Japonský univerzální kuchařský nůž Masahiro MV-H Chef. Drážky na čepeli zabraňují přilepení potravin při krájení. 180 mm dlouhá čepel je vyrobena z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26 s tvrdostí 58-59 HRC. Ergonomická rukojeť z hygienického antibakteriálního materiálu. S asymetrickým ostřením 80/20 je dosaženo až o 35 % tenčího ostří.

Detailní informace

Bleskové doručení
Bleskové doručení
Objednávky odesíláme ihned.
Doprava zdarma nad 2 000 Kč
Doprava zdarma
Pro objednávky nad 2 000 Kč.
Největší výběr RC modelů na trhu
Obrovský výběr
Více než 30000 modelů.
Nevíte si rady?
Nevíte si rady?
Rádi vám pomůžeme s výběrem.

Detailní popis produktu

Nůž Masahiro MV-H Chef Dimple 180 mm

Masahiro MV-H Šéfkuchař Dimple je jedním z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními, tak amatérskými kuchaři. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.

Verze Dimple drážky na obou stranách čepele, které zabraňují přilepení krájených potravin na nůž.

Série MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké spotřebitele, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také ke krájení. S ohledem na použití této techniky byly čepele nožů řady MV-H jsou o něco silnější a odolnější pro těžší práci.

Nože této řady jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli MBS-26, která je derivátem molybdenu a vanadu, který byl podroben třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58-59 HRC. Každou čepel dovedli k dokonalosti řemeslníci s více než 30letou praxí, kteří nože povýšili na dokonalejší Masahiro na nebývale ostrou úroveň.

Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu, který se nazývá polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou trvanlivostí. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale zasazenými nýty a mezi ní a čepelí je další kovová výztuha.

Nože této řady jsou broušeny oboustranně, ale na rozdíl od většiny západních výrobců, Masahiro je asymetricky zostřuje 80/20. To znamená, že ostří je v ose nože posunuto na jednu stranu. Výhody asymetrického ostření jsou až do výše 35% tenčí ostří v porovnání se symetrickým ostřím, a tedy výrazně ostřejší.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

#ShowMore#

Parametry nože Chef:

Celková délka: 306 mm
Délka ostří: 183 mm
Délka rukojeti: 112 mm
Hmotnost: 130 g

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Hmotnost: 0.13 kg
čepel typ oceli: monokompozitní
série: Masahiro MV-H
typ rukojeti (střenky): ergonomická - západní typ
délka čepele: 16-19 cm
Styl: západní
délka ostří: 151-200 mm
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke