Nůž Masahiro MSC Chef 155 mm [11050]
Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž Masahiro MSC Chef 155 mm
Je to jeden z nejčastěji volených nožů do kuchyně, a to jak profesionálními kuchaři, tak i amatéry. Charakteristický tvar nože, který pochází z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským pracím a název kuchařský nůž podtrhuje skutečnost, že je nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť dobře padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení čepele a rukojeti umožňuje rytmický, velmi účinný kývavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Japonské nože Masahiro MSC jsou určené pro domácí uživatele. Nenajdete zde mnoho specializovaných nožů různých tvarů. Místo toho zde najdeme základní a nejčastěji používané nože pro práci v domácí kuchyni: kuchařský nůž, nůž santoku a malý univerzální nůž. K dispozici je také tradiční japonský nůž na krájení zeleniny - nakiri.
MBS-26 ocel, která se používá při výrobě nožů této řady, je jedinečná slitina uhlíku (0,85-1,00 %), chromu (13-15 %) a molybdenu, manganu a vanadu. Materiál vděčí za své jedinečné vlastnosti speciálnímu tepelnému zpracování. Tajemství třístupňového procesu, který se skládá z kalení, chlazení při velmi nízké teplotě a popouštění až do dosažení tvrdosti 58-59 HRC je známo pouze majiteli společnosti - rodině Hattori. Vzniklá ocel se dá brousit do nebývalé ostrosti a charakteristickým rysem nožů je udržení vysoce agresivního ostří po velmi dlouhou dobu Masahirouznávané uživateli po celém světě. AUS-8 patří do skupiny tzv. nerezavějících ocelí a při styku s kyselými produkty nereaguje změnou barvy nebo zápachu. Udržet nože z této slitiny v bezvadném lesklém stavu není žádný problém. Stačí běžné mytí ve vlažné vodě s přípravkem na mytí nádobí. Nezapomeňte nůž po umytí otřít do sucha.
Rukojeť vyrobená z antibakteriálního dřeva pakkawood je dokonale tvarovaná a opracovaná, takže nůž působí jako přirozené prodloužení ruky a práce s ním je snadná a velmi příjemná.
K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.
#ShowMore#
Parametry nože Chef:
Celková délka: | 270 mm |
Délka ostří: | 155 mm |
Délka rukojeti: | 113 mm |
Hmotnost: | 83 g |
Potřebujete poradit? Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00! |
Doporučení a údržba
|
|
Upozornění Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. |
Ostření kuchyňského nože
Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Čištění kuchyňského nože:
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Dellinger záruka
Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.08 kg |
čepel typ oceli: | monokompozitní |
série: | Masahiro MSC |
typ rukojeti (střenky): | ergonomická - západní typ |
délka čepele: | 12-15 cm |
Styl: | západní |
délka ostří: | 151-200 mm |
typ nože: | Chef / Gyuto / Kiritsuke |